Tipsere

Det er vanskelig å finne gode tipsere som beviselig ikke er one hit wonders. Det kan jeg og du vite , ved å lese litt om hvordan du skal vurdere tipsere. Det grundige teoretisk grunnlaget finnes her.

Kort fortalt, de fleste stoler på tipsere som har en hot streak i frykt for å gå glipp av pengene som renner inn og som tilsynelatende alles spillere, deres bestemødre og hunden hennes har satset på. Det er forståelig , men ikke lurt. Plutselig er streaken over, og kanskje får du bare med deg toppen og den lange veien ned. Man kan som kjent kun se en hot streak etter at den har passert. Og internet er fullt av tipsere som har vunnet “alt” over noen uker, skapt fame og mageplasket i etterkant. Som regel skifter de nick , eller fører kreative regnskap for å skjule gammel morro.

For å vite om noen er god, trenger man mange spill. Det er kjedelig, men det er det som virker. Det er ikke smart å lete i boden etter nøklene du mistet i skogen, bare fordi lystet er bedre i boden. Og husk at selv da WTC tårnene raste 9/11, var det noen oppe i toppen som overlevde. Flaks finnes og noen mennesker og oddsspiller overlever alt, veldig lenge. Men tilslutt avsløres eller dør vi. Alle som en.

 

Et artig eksempel er dette:

Det høres ut som selve drømmen og antallet spill er imponerende. En vanlig Twitter tipser starter gjerne skrytingen etter 150 spill og mener det er rikelig for å selvtitulere seg “ekspert”. Her er det 1300 spill og kurvene peker kun en vei! Mannen er en maskin! Bare Gud og Zlatan står over ham!

Men det viser seg (dessverre) at det bare er en artig tilfeldighet.

Akkurat denne sesongen viste det seg at det var gull å spille hjemmeseire blindt i tre engelske ligaer. Ingenting tydet på det før sesongen. Tvert i mot! Borteseirene har blitt flere de siste årene!

 

Hadde du klart å stå i mot å spille systemet til “tipseren” over etter 500 spill, 80 enheter opp (udødelige 16% ROI), kjempesteming på forumet og 400 likes og kommentarer hver gang enda et spill smalt inn? Kanskje noen, garantert ikke mange. Etter 1250 spill, all time high og 110 enheter spilt inn, nesten 9% ROI, hadde saken vært klar. Her kjører vi på! Merk også at p-verdien nærmer seg “godkjent” stempel, dog litt igjen.  Alt ser perfekt ut, men det hele var tilfeldig flaks som varte mye lenger enn vanlig. En overlever.

 

Tenk på denne neste gang et vidunderbarn vil ha deg til å kjøpe spill for 25 kroner stk på bakgrunn av sin katalog med 300 spill satt hos bookmakere som henger igjen med odds, mens resten av markedet har rast ned i kjelleren.